Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с чистачките

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с чистачките

Здравейте Колеги,
    От вчера забелязах, че чистачките не се връщат в крайно прибрано положение след изключването им от лостчето. Остават леко вдигнати в положение "готовност". Иначе работят на всички степени. Помагайте какво може да е.
    П.С. Има ли някакъв "чалъм" да се сменят чистачките по по-лесен начин. Спомням си, миналата година като ги сменях беше ебати играчката да ги вдигам лекичко и да подпъхван новите пера.

Когато ги сменяш ги спри във вертикално положение
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от Ruger_SP101 Покажи съобщение
      Здравейте Колеги,
      От вчера забелязах, че чистачките не се връщат в крайно прибрано положение след изключването им от лостчето. Остават леко вдигнати в положение "готовност". Иначе работят на всички степени. Помагайте какво може да е.
      П.С. Има ли някакъв "чалъм" да се сменят чистачките по по-лесен начин. Спомням си, миналата година като ги сменях беше ебати играчката да ги вдигам лекичко и да подпъхван новите пера.
      А случайно да имаш сенсор за дъжд?
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Сензор за дъжд нямам.

Comment

Щом като нямаш сензор за дъжд трябва да се е разхлабила гайка и да е прехвърлил зъб механизма под кората Възможно е да се случи когато са замръзнали и ги пускаш Аз имах такъв проблем преди време При мен прехвърли повече зъби и го разбрах веднага Наместих ги стегнах и нямаше проблем
          ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Възможно е да имаш също твърде много луфтове в самия механизъм и при мен е така когато е по сухо стъклото дясната отстава леко по нагоре иначе при мокро стъкло от инерцията се прибира
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showp...5&postcount=30
              Но тук не съм написал че оставаха по-нагоре когато успееха да захапят
              sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Днес се оправиха сами.
                Може да е било от врътката на волана. Включих, изключих и се прибраха в най-долно положение.

Comment

И моите са така...но пък си мисля че е нормално....Когато са пуснати не зависимо на каква степен....не се прибират до долу....прибират се в най долно положение чак когато ги изключа...
                  Аз имам сензор за дъжд .... ама това какво общо има...

Comment

Независимо дали имаш или нямаш сензор за дъжд когато лоста е преместен с една позиция надолу в паузата между задействанията си чистачките са леко повдигнати
                    ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Естествено е че не се прибират до долу когато са в режим на чистене.
                      sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Само да вметна че на осите на рамената се натрупва такава гняс че мамата си трака, почистване и смазване и всичко е ОК. В общи линии и на механизма за вкл. и изкл. на скоростите при ДВГ е съшият проблема.

Поздрави
                        алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
                        алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

Working...
                        X